Při platbě kartou do půlnoci 18.12. stihneme balíčky odeslat tak, abyste je měli ještě pod stromeček.

Recept na domácí oříškové máslo

Koukala jsem na pořad A dost!, díl o oříškových máslech a zatočila se mi hlava z toho, co všechno můžeme ve sladkých pomazánkách najít. A tak jsem nám domů vyrobila vlastní.

4 důvody, proč si domácí oříškové máslo taky zamilujete:

  1. Obsahuje jenom pár ingrediencí
  2. Je rychle hotové
  3. Je levnější oproti podobným máslům ve zdravé výživě
  4. A může být celé zero waste

Ingredience:

  • Hrst kešu oříšků
  • Sůl (skvělá je ta z Himalájů)
  • Kokosový olej
  • Javorový sirup

Postup:

Hrst kešu oříšků namočte do vody se špetkou soli alespoň na 2 hodiny. Vodu vylijte a kešu rozmixujte na jemno (výkonější tyčový mixér by to měl taky zvládnout). Pak do mixéru přidejte lžíci kokosového oleje a javorový sirup podle chuti. Vše pořádně promíchejte. Hotovo!

Oříškové máslo se skvěle hodí na sváču na chlebík a nebo na palačinky. Dobrou chuť :)

Majda

Majda má ráda kreativní řešení, propojování souvislostí a smysl pro detail. Má neodolatelnou touhu zanechat pozitivní vliv na své okolí. Věnuje se studiu Sociální a kulturní ekologie a vede eko rubriky v časopisech Krásný venkov a Nové proměny bydlení. Ve volném čase bylinkaří a pěstuje na balkóně cuketky.

Život zero waste se snaží žít především proto, že když si jednou usmyslí, že je něco správně, už to není schopná ignorovat. Majda je lektorkou workshopů v Praze a okolí a velkou podporou projektu Love Your Home.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *